Start verspreiding verkiezingskranten

Deze week valt in een aantal gemeenten de verkiezingskrant op de deurmat, vanwege de aanstaande gemeenteraadsverkiezingen op 21 november. In Groningen, Haarlemmermeer, Beekdaelen en Hoeksche Waard gaan verschillende gemeenten fuseren; ETT Media was verantwoordelijk voor de productie van deze verkiezingskranten.

De verkiezingskrant moet de inwoners van de gemeenten in Groningen, Haarlemmermeer, Beekdaelen en Hoeksche Waard helpen bij het maken van een keuze wanneer zij gaan stemmen voor een nieuwe gemeenteraad. Zo komen alle deelnemende politieke partijen aan bod, maar ook onderwerpen zoals zorg, duurzaamheid, onderwijs, veiligheid en wonen.

Per 1 januari 2019 voegen de gemeenten Haarlemmerliede en Spaarnwoude zich bij gemeente Haarlemmermeer. De gemeenten Onderbanken, Nuth en Schinnen sluiten zich dan aan bij de nieuwe gemeente Beekdaelen. De vijf gemeenten Binnenmaas, Cromstrijen, Korendijk, Oud-Beijerland en Strijen vormen vanaf die datum de nieuwe gemeente Hoeksche Waard en gemeenten Haren en Ten Boer vormen de nieuwe gemeente Groningen.

In Groningen en Haarlemmermeer zullen de verkiezingskranten zowel bij inwoners met een ja/nee sticker als bij inwoners met een nee/nee sticker bezorgd worden. Inwoners van de gemeenten Beekdaelen en Hoeksche Waard met een nee/nee sticker, kunnen de verkiezingskrant aanvragen via ons contactformulier of telefonisch (050 313 76 00).