Verkiezingskranten gemeenteraadsverkiezingen 2022

In opdracht van meerdere gemeenten, mocht ETT Media zich de afgelopen maanden opnieuw inzetten voor de realisatie van een (online) verkiezingskrant. Een vorm van informatievoorziening over de gemeenteraadsverkiezingen 2022 voor stemgemachtigden van 18 jaar en ouder en daarmee dé manier om inzicht te geven in de deelnemende partijen, de belangrijkste standpunten en het overzichtelijk presenteren van kandidatenlijsten en stemlocaties.

De 20-pagina’s verkiezingskrant van de gemeente Zeist was het eerste project dat we mochten draaien. En daarmee was de kop eraf. De Verkiezingskrant van de gemeente Westervoort volgde. En slechts een kleine greep uit de andere projecten; de verkiezingskranten van de gemeenten Alphen aan den Rijn, Almelo, De Wolden, Woerden, Dronten, Haarlemmermeer en die van onze geliefde stad Groningen. En al zeggen we het zelf: het resultaat mag er zijn! Want wat zijn het prachtige kranten geworden.

Een verkiezingskrant dient als communicatie-/informatiemiddel maar belicht daarnaast de essentie van het stemmen. Besluiten van een gemeenteraad hebben (in)direct invloed op elke inwoner.
Denk aan het voorkomen van werkloosheid, het verlenen van bouwvergunningen en het ophalen van afval. Maar ook aan de zorg- en ondersteuningsmogelijkheden voor de kwetsbare inwoners en de veilig- en bereikbaarheid van de stad en dorpen.

Bent u benieuwd in welke gemeenten wij nog meer een verkiezingskrant gerealiseerd hebben?
Bekijk onze uitgaven op www.themanieuws.nl.