Bent u er ook bij 11 mei? De HT-Sloepenrace!

De 44e Harlingen-Terschelling Sloepenrace is in aantocht!

Dankzij stichting HT-Roeirace en alle sponsoren, wordt het mogelijk gemaakt om 11 mei opnieuw het startschot te lossen. Alle deelnemers verzamelen zich in de Haven van Harlingen en Terschelling. Maar liefst 130 sloepen mogen op uitnodiging meedoen aan de race.

De ca. 34 km lange oversteek over de Waddenzee is een van de zwaarste roeitochten in ons land. De strijd wordt aangegaan met golven, wind én getijdestroom. Tot nu toe zijn de weerberichten voor 11 mei aanstaande, zeer positief!

Van de herenploeg zijn De stamgasten in 2017 op nummer 1 geëindigd met de Grutte Bear. Zij hebben met een roeitijd van 3 uur, 9 minuten en 55 seconden deze plek weten te bemachtigen. Van de dames was dit GIA Light met een roeitijd van 3 uur, 46 minuten en 44 seconden!

Ook mogen we dit jaar een aantal nieuwkomers welkom heten. TIOG met hun sloep: Last of the Titanic, RVM met de W2, SRV Den Bealch met de Oksewiel en de Zuyderzeeleerlingen met de Mare Australis.

Meer informatie over alles rondom de HT-Sloepenrace is te lezen in de HT-Roeiracekrant, die wij ook dit jaar mochten realiseren in samenwerking met Stichting HT-Roeirace en vele anderen!

Wie zullen dit jaar de prijzen in ontvangst mogen nemen?